تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024
13
جاده ی مرگ

جاده ی مرگ همچنان قربانی می گیرد

  • کد خبر : 5493
  • ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰:۰۲
جاده ی مرگ همچنان قربانی می گیرد
جاده ارتباطی اهواز، هفتکل، باغملک و ایذه همچنان قربانی میگیرد، مسولین چاره ای بیندیشند

قابل توجه وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار خوزستان و مسولین مربوطه استانی

✍️عبدالحسین مُنگشتی

امروزه تعداد تصادفات جاده ای در کشورما رو به افزایش است و در نتیجه خسارتهای مالی ناشی از آنها که بر خانواده ها و دولت تحمیل می شود بسیار بالا بوده و با توجه به اینکه خسارتهای مالی، جانی، روانی و اجتماعی در مواردی غیرقابل جبران می باشد ضرورت دارد به منظور جلوگیری از خسارت تصادفات رانندگی راه کارهای موثری به اجرا گذارده شود.
تحقیقات اخیر در ایران نشان می‌دهد که ۲۵ درصد تلفات ناشی از مرگ و میرهای غیرطبیعی، به تصادفات جاده‌ای مربوط است.
عوامل موثری که در بروز این حوادث دخیل هستند در چهار عنوان کلی به *انسان، وسیله نقلیه، عامل طبیعی و عامل راه* تقسیم می شوند که هرکدام از این عوامل هم زیربخشهای گوناگونی را در برمی گیرد.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود ۱۷/۱ میلیون مرگ در جهان به دلیل تصادفات رانندگی رخ می­دهد که حدود ۷۰ درصد آن در کشورهای در حال توسعه است. امروزه در ایران نیز آمار تصادفات رو به افزایش است، به طوری که در هر ساعت ۳ تصادف تخمین زده شده و در هر سال به بیش از ۲۵ هزار تصادف می­رسد.
جاده ی *اهواز، هفتکل، باغملک، ایذه* به دلیل دارا بودن بیش­ترین آمار تصادفات سالیانه، *لقب جاده مرگ* به خود گرفته است.
هدف اصلی این متن مطالعه عوامل مختلف بروز حوادث جاده ای در جاده اهواز، هفتکل، باغملک، ایذه می باشد این جاده یکی از جاده های مهم کشور است؛ از آن جایی که این جاده راه مواصلاتی بین مرکز استان، بنادر جنوبی با استان های همجوار همچون چهارمحال بختیاری، اصفهان و حتی تهران است، اهمیت آن از نظر افزایش ترددها از مسیرهای ورودی شهرستان­های هم‌جوار، یک‌نواخت بودن فضای اطراف جاده، کوهستانی بودن منطقه و کمبود گاردریل قابل توجه، عدم آسفالت های باکیفیت، کنده کاری ها و وجود چاله ها در جاده، وجود شیب زیاد و پیچ های زیاد و عرض کم جاده، کیفیت پایین جاده، ضعف موارد ایمنی و عدم رعایت اصول راهنمایی و رانندگی از عوامل مهم در بروز تصادفات در این جاده به شمار می رود؛ هر چند طی سال های اخیر شاهد تعریض بخشی از جاده مذکور هستیم، اما می طلبد که با سرعت بخشیدن به روند کار، دیگر شاهد مرگ عزیزانمان در این مسیر نباشیم.
با توجه به فراونی آسیب­های شدید و کُشنده ی تصادفات جاده­ ای و با عنایت به این که حوادث ترافیکی جزء بیمار­­ی­های غیر واگیر شایع کشور از لحاظ شاخص مرگ و میر در بخش سلامت است، لذا جهت کاهش این شاخص­ها، نیاز به شناسایی عوامل مؤثر در وقوع تصادفات محسوس می­باشد. و درصدد رفع این آسیب جانکاه باشید.
یادآور می شود که امروز خانواده ای پنج نفره در این مسیر جان باختند، این در حالیکه است که مردم این دیار ماهانه چنین تصادفاتی را لمس می کنند و چه کودکان، جوانان و مردان و زنانی در این مسیر پرپر می شوند.
امید است اقدامات عاجلی در این زمینه اتخاذ شود.

لینک کوتاه : https://mongashtpress.ir/?p=5493

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.