تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024
16
انتخابات

ایران قوی با مشارکت قوی

  • کد خبر : 5581
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
ایران قوی با مشارکت قوی
یادداشت نعمت اله اسدی فر با عنوان: ایران قوی با مشارکت قوی

نویسنده: نعمت اله اسدی فر

خداوند انسان‌ها را با مجموعه ای از استعدادهای برجسته آفریده و انسان باید بتواند بر اساس آن طبیعت بشری خود ، استعدادهای خویش را به کار گیرد. استعدادها در سایه یک اصل شناخته شده، به نام آزادی محقق و متبلور می گردد. در جامعه انسانی مسائل فراوانی وجود دارد که بخش عمده ای از آن ناشی از فردیت و یا اجتماعی بودن انسان یا اجتماعات است.
آزادی مشارکت: یعنی اینکه انسانها در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی خود حق انتخاب دارند .
امروزه پس از قرون متمادی تجربه حیات بشری ، روش های اداره جوامع به لحاظ شکل و محتوا یک روند رو به کمال را طی کرده است. محوری ترین تفاوت این روشها را اصل مشارکت تعیین می کند . فعالیت گروه در گرو مشارکت اعضا است و مشارکت اعضا هویت زندگی گروهی را تداوم می بخشد .
به دلیل اهمیت فرهنگ مشارکت و نقش موثر آن در بیدار ساختن و آگاه نمودن انسانها همواره کشورهای استعمارگر از رونق مشارکت در کشورهای ضعیف و تحت سلطه خود ممانعت بعمل می آورند. در واقع فقدان فرهنگ مشارکت جمعی عمیق و گسترده ، جامعه را در حالت ایستا نگه می دارد و از هر گونه نوآوری و بروز خلاقیت و پیشرفت و توسعه باز می دارد. (محبوبی:۱۳۸۲:۹۶).
مشارکت با مفهوم حق تعیین سرنوشت شهروندان در اداره امور شهرها و به عنوان یکی از الزامات زندگی شهری هنگامی تحقق می یابد که شهرنشینان از حالت فردی که صرفا در مکانی به نام شهر زندگی می کنند در آیند و به “””شهروند”””بدل شوند. (علوی تبار :۱۳۷۹: ۱۳)

تردیدی نیست که در جمهوری اسلامی ایران مطابق با فصل سوم، پنجم و هفتم قانون اساسی یکی از مهمترین مظاهر مشارکت، حق تعیین سرنوشت توسط خود مردم می باشد .
مطابق نظر سنجی های معتبر و جهانی انتخابات های برگزار شده در ایران یکی از مهمترین و تاثیر گذار ترین انتخابات های جهان است که تاثیر مهمی در مسائل سیاسی جهان و منطقه بر جای می گذارد.
به هر جهت مطابق نظر رهبر انقلاب”” انتخابات شوراها بسیار مهم است . توجه شود که توجه به انتخابات ریاست جمهوری نتواند اهمیت انتخابات شوراها را از چشم مسئولین، از چشم مردم و از چشم نخبگان دور بدارد “”.(سخنرانی ۱۶/۲/۹۲)
چرا که افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که از روز اول ، آرا و افکار و خواست مردم مورد توجه جدی قرار گرفته است. (سخنرانی۱۰/۲/۹)

بنابراین با توجه به اینکه شهرداری نهادی مردمی است و تمام منابع آن نیز توسط مردم همان شهر تامین می شود، نیازمند مدیرانی قوی و توانمند در حوزه(مدیریت )و (برنامه ریزی )هستیم تا از منابع موجود بیشترین استفاده و بهره وری به عمل آید. از طرف دیگر شهرستان باغملک عموما و مرکز شهر خصوصا خود نیز دارای مسائل و مشکلات بسیاری می باشد ، که لازم است شورای شهر شناخت کافی از مسائل روان شناختی و جامعه شناسی شهر و نیز مشکلات زیر ساختی و توسعه ای و عمرانی داشته باشند. همچنین مردم نیز باید در انتخاب اصلح نهایت دقت خود را به بکار گیرند و با شناخت از توانمندی ، تجربه ، مدیریت و کارآمدی فرد به ایشان رای دهند. بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب اصلح کسی است که برای ریشه کنی فقر و فساد عزم جدی داشته باشد ، یعنی کسی که دردها را بداند ، یعنی کسی که به حال قشر مستضعف دل بسوزاند. اصلح کسی است که به فکر معیشت مردم ، دین مردم ، فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد. (سخنرانی ۲۵/۳/۸۴)

با تاکید بر آیه “و امر هم شورا بینهم” و اصل ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی در اهمیت جایگاه شوراها و برای ساختن ایران قوی ، شوراها نقش تعیین کننده ای دارند. آنجا که قرآن می فرماید ما سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهیم، مگر آنکه خودشان بخواهند. اینجاست که اصل اهمیت مشارکت جدی در تعیین سرنوشت بیشتر روشن می شود . نتیجه آنکه اصل مشارکت در انتخابات که طبق مجاری قانونی صورت می گیرد، ساده ترین و کم هزینه ترین اما در عین حال “”اساسی ترین “”اصل تغییر و تحول در یک نظام دموکراتیک و مردم سالار است.

لینک کوتاه : https://mongashtpress.ir/?p=5581

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.