تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024
18
نقدی که به نسیه بخشیدیم

ظلمی که به کشاورزی شهرستان باغملک شد

  • کد خبر : 4995
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۹:۱۴
ظلمی که به کشاورزی شهرستان باغملک شد
طبق معیارهای یونسکو در طرح انتقال آب بین حوضه ای مرحله ی نخست نیازهای حوزه ی مبدا باید تامین شود و سپس در حوضه ی مقصد با صرفه جویی کامل و اصلاح شبکه های آبرسانی انتقال صورت پذیرد

نویسنده: یونس منگشتی کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی 

تامین آب ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان رامهرمز از سد مخزنی جره و محرومیت کشاورزان باغملک از کشت در مجاورت رودخانه توسط وزارت نیرو

 

سد مخرنی جره : 

رودخانه زرد تامین کننده آب سد جره، شاخه اصلی و اولیه آن ابوالعباس بوده و از دامنه ی شرقی کوه منگشت سرچشمه می گیرد.

این رودخانه در ادامه مسیر با رودخانه های دم آب ، گلال ، آل خورشید و دم دلی ترکیب شده و رودخانه زرد را تشکیل میدهد و از روستاهای رودزرد کاید رفیع ، رودزرد سادات و … گذر کرده و وارد مخزن دریاچه سد جره رامهرمز میشود.

واقعا داستان جالبی هست سدی که بیشترین حجم دریاچه آن و تمام منابع آب آن در باغملک هست اما تمام منافع آن برای رامهرمز 

 

مشخصات سد جره:

سد مخزنی جره رامهرمز سدی خاکی با هسته ی رسی با دارا بودن ارتفاع ۱۱۳ متر از پی طول تاج ۷۴۰ متری ظرفیتی ۲۶۰ میلیون متر مکعب قادر به تامین آب مورد نیاز ۲۲هزار هکتار اراضی کشاورزی است که در سال ۷۵ استارت اولیه آن زده ودر سال ۹۲ بهره برداری رسیده است.

حدود ۷ سال از بهره برداری از سد جره میگذرد ، سد جره ای که تمام مشکلات آن دامنگیر کشاورزان باغملکی شده است و مرغوبترین زمینهای کشاورزی زیر آب رفته و روستاهایی نابود و بالاجبار کوچانده شده اند. و تمامی منافع آن برای شهرستان مجاور.

 

وقتی مدیر اجرایی سد مخزنی صراحتا اعلام کرده است که آب ذخیره شده سد پس از احداث شبکه مکانیزه آبیاری و زهکشی ۲۲ هزار ۳۰۰ هکتار اراضی رامهرمز را تامین میکند ، عکس العمل مسئولین شهرستانی چه بوده است ؟؟

آیا تاکنون اقدامی صورت گرفته است ؟

در سالهای اخیر بحث انتقال آب کشاورزی از کارون به باغملک بیشترین وقت نماینده قبلی را گرفته و بیشترین مانور خبری را داشته ولی متاسفانه بدون نتیجه ماند و در هیاهوی انتقال آب کارون ، بهترین فرصت را از دست داده ایم دشت دزد مدعی و رودزرد و پیرموسی با ۸۰۰۰هکتار زمین حاصلخیز در مجاورت سد جره قرار گرفته و فاصله آن با مخزن سد از ۱۰۰۰متر تا نهایتا ۵ کیلومتر میباشد لذا اولویت دار ترین کار در بخش کشاورزی شهرستان مجوز برداشت آب برای این اراضی میباشد ‌منصفانه نیست که تمام منابع آب شهرستان در سد جره بدون ذره ای فایده برای شهرستان ما در شوره زارهای رامهرمز هدر برود.

و با شروع فصل کشت برنج کشاورزان مجاور رودخانه که سالیان سال کارشان کشت بوده ، ممنوع کشت شده و جریمه های سنگین میشوند و در صورتیکه طبق معیارهای یونسکو در طرح انتقال آب بین حوضه ای مرحله ی نخست نیازهای حوزه ی مبدا باید تامین شود و سپس در حوضه ی مقصد با صرفه جویی کامل و اصلاح شبکه های آبرسانی انتقال صورت پذیرد .

حال سهم باغملک از این انتقال چه بوده است؟؟
روز گذشته نماینده محترم شهرستان جلسه ای با رئیس سازمان آب و برق خوزستان داشت و پیرامون انتقال آب از کارون به باغملک صحبت شد.
جناب آقای ایزدپناه نماینده محترم شهرستان ، لطفا نقدمان را فدای نسیه نفرمائید خواهشمند است بطور جدی بحث مجوز برداشت آب برای بخش محروم و مظلوم رودزرد و روستاهای محروم پیرموسی و آبلشکر ، بیدزرد آسماری ، چشمه روغنی ، اسلام آباد ، ترکاب ، دزد مدعی ، دلی های چهارده گانه و دشت گل و …با ۸۰۰۰ هکتار زمین مرغوب و مستعد احداث بزرگترین باغات و … را در دستور کار قرار داده که این امر سبب توسعه کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت و خالی شدن روستاها خواهد شد و به جرات میتوان گفت در صورت مجوز برداشت با مهاجرت معکوس بیشترین تحول و توسعه و اشتغال را خواهیم داشت و طبق فرمایش مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای جهش عظیمی در تولیدات کشاورزی منطقه خواهیم داشت.
لطفا نقدمان را به نسیه نبخشید
لینک کوتاه : https://mongashtpress.ir/?p=4995

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.