تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024
13
به مناسبت هفته منابع طبیعی انجام شد

نشست هم اندیشی اصحاب رسانه و اداره منابع طبیعی شهرستان باغملک

  • کد خبر : 5473
  • ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۱
نشست هم اندیشی اصحاب رسانه و اداره منابع طبیعی شهرستان باغملک
علی کرم عبدالهی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان باغملک گفت: مردم ، دهیاران و شوراها ، بخشداران ، انجمن ها ، سَمن ها ، تَشکُل ها و اصحاب رسانه کسانی هستند که هیچ موضوعی از چشم آنها پنهان نمی ماند / هیچ بیل مکانیکی حق کار کردن در حوزه منابع طبیعی را ندارد

به مناسبت هفته منابع طبیعی نشست هم اندیشی اصحاب رسانه و خبرنگاران با رئیس اداره منابع طبیعی برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ضمن خیر مقدم به حاضرین افزود: ۱۵ تا ۲۱ اسفند هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است و منابع طبیعی در طول سال تعهدات استانی و ملی دارد که در حوزه های مختلف کاری در بخش جمعیت ، مرتع ، یگان ، حقوقی ، آموزش ترویج ، حفاظت ، حمایت ، استعداد یابی و دیگر قسمت ها را بر عهده دارد.

علی کرم عبدالهی با اشاره به افتتاح بند آبخیز داری رَمه چَر بیان کرد: در سومین روز از هفته منابع طبیعی هستیم و در راستای ترویج درختکاری و اهداف و شعار سال که “همه با هم جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی” است گام برمی داریم و ما یک نهاد ضابط قضائی با قوانین و مقررات مشخص کار میکنیم.

وی ادامه داد: ۵ وظیفه در شهرستان بر عهده اداره منابع طبیعی میباشد که حفاظت ، اصلاح ، احیا ، توسعه و بهره برداری هستند و مهمترین وظیفه حفاظت است ، از ۱۰۰ در صد ۸۰ درصد از شهرستان ملی است و انفال عمومی محسوب میشوند.

رئیس اداره منابع طبیعی بیان کرد: شهرستان باغملک شهری زاگرسی و جنگلی است که مساحت آن ۲۵۶ هزار هکتار است و ۱۳۷ هزار هکتار پلاک ثبتی داریم ، مساحت اراضی ملی ۲۱۰ هزار هکتار است و مستثنیات ۴۰ هزار هکتار ، مساحت های جنگل های طبیعی ۸۲۶۰۰ هکتار و مساحت جنگل های دست کاشت ۱۰,۸۰۰ هکتار است.

وی با اشاره به کمبود نیرو و عدم امکانات یادآور شد: اداره منابع طبیعی وظایف خود را در راستای حفظ محیط زیست انجام میدهد ، طرح بادام کاری ها ۸,۷۰۰ هکتار است و ما جزو شهرستان های پیشرو در طرح بادام کاری هستیم ، ۲۰۸ هکتار طرح گردو کاری داریم و در زمینه احیا در میداوود ، باغملک ، صیدون و قلعه تل اقدامات خوبی انجام داد و در توصعه جنگل در ابوالعباس و لالب ۱۳۵ هکتار بادام کاری انجام شد و ۶۰ هکتار هم برای غنی سازی جنگلی انجام شد.

عبدالهی گفت: تمام مرتع ها پلاک بندی میشوند و این یک نوید خوب خواهد بود ، در سطح جنگل ها ۳ بیماری حاد برای درختان وجود دارد که ذغالی بلوط ، سوسک چوب خوار ، سَر خشکیدگی شاخه بلوط هستند و در شهر ما نیز اتفاق می افتد که در حال بررسی و درمان هستند و چندین کلاس آموزشی در مناطقی که بیشتر دچار آسیب و خسارت میشوند برگزار شده است.

وی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل انجمن های محیط زیست عنوان کرد: انجمن ها محیط زیست بسیار فعال هستند و در همه زمینه ها ما را همراهی میکنند ، در بخش آبخیز داری با توجه به اینکه باغملک بافتی فرسایشی دارد در ادوار گذشته تا کنون مطالعات تفصیلی صورت گرفته و اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شد.

رئیس اداره منابع طبیعی افزود: در حوزه حقوقی و یگان حفاظت ۸ قرق بان داریم و در حال گَشت روزانه هستند و ۸ تخلف در شهرستان اتفاق افتاد که مردم ، دهیاران و شوراها ، بخشداران ، انجمن ها ، سَمن ها ، تَشکُل ها و اصحاب رسانه کسانی هستند که هیچ موضوعی از چشم آنها پنهان نمی ماند.

وی ادامه داد: مهمترین وظیفه رسانه انتقال صحیح اخبار به مردم و دستگاه های اجرایی است و اصحاب رسانه باید بتوانند سطح اطلاعات عمومی ، تخصصی و فرهنگ جامعه را بالا ببرند و هر کدام از ما نماینده یک جامعه و فرهنگ در شهرستان هستیم که باید در انتشار اخبار دقت کرد و از این قشر زحمت کِش تقدیر و تشکر میشود.

عبدالهی بیان کرد: هیچ بیل مکانیکی حق کار کردن در حوزه منابع طبیعی را ندارد و کشفیات زیادی از ذغال در تنگ کُرد و سایر مناطق داشتیم که پس از کشف شدن و تشکیل پرونده برای فروش به مزایده گذاشته میشوند.
در پایان این نشست خبرنگاران حاضر در جلسه سوالات خود را در تمامی زمینه های حوزه منابع طبیعی عنوان کردند و رئیس این نهاد نیز پاسخگو بودند.

سوالات خبرنگار پایگاه خبری منگشت پرس و پاسخ مختصر عبدالهی:
۱.برنامه هاتون برای جلوگیری از کوهخواری چیست؟
پاسخ: تا زمانی که من مسئول هستم اجازه فعالیت هیچ دستگاه که جهت تسطیح کوهها را نمی دهم.
۲. جلوگیری از تصرف مسیر رودخانه ها به عهده کیست؟
بر عهده اداره منابع طبیعی نیست برعهده ی آب های زیرزمینی در شهرستان ایذه می باشد
۳.آیا طرحی برای واگذاری بخشی از منابع طبیعی به صورت اجاره به کشاورزان برای احداث باغ دارید؟
پاسخ: بله ما همه نوع همکاری جهت انواع فعالیت های کشاورزی و طرح مختلف را با مردم شریف خواهیم داشت البته بصورت واگذاری هست بصورت اجاره نیست.
۴.اگر روستا یا شهر نیاز به توسعه بافت شهری داشته باشد تا چه اندازه با آنان همکاری می کنید؟
پاسخ: بله ما همکاری لازم را خواهیم داشت وقتی هر چند سال یکبار طرح جامع شهری یا طرح هایی روستایی انجام می شود ما هم موافقت خود را اعلام می کنیم.

۵.چه برنامه ای برای جلوگیری از آتش سوزی مراتع در سال آتی دارید؟
پاسخ: برای اطفا آتش همه با هم باید کمک کنیم تا آتش سوزی ها را مهار کنیم، از مسولین اداری گرفته تا مردم و دوستداران طبیعت.
۶.به خوبی می دانید که درگذشته پوشش گیاهی دارویی منگشت یکی از منحصر به فردترین پوشش های گیاهی منطقه بوده است که با برداشت بی رویه و بی ضابطه ریشه بسیاری از این گیاهان از بین رفته و برخی از این گیاهان حتی دیگر در این منطفه یافت نمی شوند. آیا برنامه ای برای ممنوع کردن بخشی از منطقه ییلاقی برای حمایت از پوشش های گیاهی و جانوری دارید یا خیر؟
پاسخ: برای جلوگیری از این برداشت های بی رویه، از طرف اداره منابع طبیعی راه های دسترسی به این مکان را مسدود کردیم تا عشایر در موقع سرسبزی وارد این مناطق نشوند و گوسفندان وارد این مناطق نشوند.

تنطیم خبر: مهین ممبینی

لینک کوتاه : https://mongashtpress.ir/?p=5473

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.