تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024
32
معدوم سازی جوجه های یکروزه

چرا جوجه های یک روزه معدوم شدند؟

  • کد خبر : 4871
  • ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۵
چرا جوجه های یک روزه معدوم شدند؟
گفتگو با یونس منگشتی کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی/ چرا جوجه های یک روزه را معدوم کردند؟

دلیل معدوم کردن جوجه ها را بفرمائید ؟

با سلام وقت بخیر خدمت همه هموطنان گرامی

بازار هر محصولی تابع عرضه و تقاضا میباشد. مرغداران براساس تجربه سالیان گذشته مبنی بر تقاضای بالای گوشت مرغ در ایام عید اقدام به جوجه ریزی با تمام ظرفیت در بهمن و اسفند ماه سال گذشته کرده اند و فروش آنها از ۲۰ اسفند شروع شد و همزمان با شروع بیماری کرونا و تعطیل شدن بازارهای مصرف (رستوران، جشن و مراسمات، مهمانی های عید )تقاضا با شیب بسیار تند، کم شد و به پایین ترین سطح خود و نزدیک به صفر رسید و عرضه در بالاترین سطح خود قرار داشت.

در این مواقع باید نهادهای مربوطه وارد عمل می شدند، پشتیبانی امور دام  می بایست فورا کشتارگاهها را فعال میکرد و تمام مرغ را خریداری و برای بازار ماه رمضان ذخیره میکرد که متاسفانه پشتیبانی امور دام و کشتارگاهها همزمان با قرنطینه، تعطیل شدند و ضربه جبران ناپذیری به مرغداران وارد شد مرغی که قیمت تمام شده آن حدود ۹۰۰۰ تومان بود را با التماس و مدتی به واسطه با ۳۵۰۰ زیر قیمت و حدود ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان فروختند و یک شبه از ۱۰۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان ضرر کردند

این ضربه محکم  باعث شد که نقدینگی مرغدار به باد فنا رفته و برای جوجه ریزی مجدد نقدینگی نداشته و از طرفی دیگر خوراک دام با جهش قیمتی افزایش ۴۰ درصدی نسبت به ماه گذشته داشته و در بازار کمیاب شد. این عوامل باعث شد که مرغدار رغبتی به جوجه ریزی نداشته باشد.

روش معدوم کردن جوجه ها به چه شکلی باید باشه؟

از طرفی سود کلان جوجه یکروزه بهمن و اسفند ماه برای کارخانه های جوجه کشی که جوجه یکروزه را به قیمت ۵۰۰۰تومان به مرغدار فروخته بود باعث شد که کارخانه های جوجه کشی ظرفیت تولید خود را کاهش نداده و حداکثر ظرفیت کار کرده و اکنون که جوجه ها وارد بازار شده و مشتری نداشته اند به پایین ترین قیمت خود یعنی هر قطعه ۴۰۰ تومان رسید و کارخانه های جوجه کشی به دو دلیل اقدام به معدوم سازی کردند

۱_ کنترل بازار

۲_ کمبود مشتری

معدوم سازی جوجه هر روزه در تمام دنیا اتفاق میافتد اما بدون جنجال و تصویر برداری در کارخانه های جوجه کشی مادر،  البته در کشور سالانه بیش از ۳میلیون قطعه جوجه خروس یکروزه معدوم میشود و همچنین در زمان شیوع بیماری آنفلونزا و نیوکاسل مرغی نیز معدوم سازی کامل انجام میشود

مردم وقتی تصاویر معدوم سازی رو دیدند احساسات آنها  جریحه دار شده در این زمینه توضیح دهید؟

مردم حق دارند از دیدن همچین صحنه هایی ناراحت شوند چون به هر دلیلی کار معدوم سازی به این شیوه کار پسندیده ای نمیباشد و خصوصا در دین ما که توصیه زیادی به رفتار مناسب با حیوانات شده است این روش هرگز پسندیده نمی باشد .

در زمینه ی معدوم سازی روش های زیر پیشنهاد میشود :

۱ – با توجه به وضعیت بازار کارخانه های جوجه کشی به جای تولید جوجه یکروزه تخم مرغ نطفه دار را بعنوان خوراکی به بازار عرضه کنند.

۲- تخم مرغ های هچ شده (داخل جوجه کشی ) قبل از ۲۱ روزگی حذف شوند .

۳- ا‌گر ناچار به معدوم سازی شدند با استفاده از گازCO2که در حال حاضر در تمام دنیا استفاده میشود اقدام نمایند .

بیمه چه تاثیری در این معدوم سازی داشته؟

بیمه متاسفانه در این زمینه هیچ کمکی به صنعت مرغداری نکرده است و فقط در زمان بروز بیماری در مرغداری پس از اعلام به بیمه و حضور کارشناس بیمه در مرغداری اقدام به شمارش تلفات نموده و  کمک هزینه ی مرغهای تلف شده را پرداخت میکند.

آیا برخوردی با افرادی که چنین اقداماتی انجام دادن می شود؟

بله قطعا با این کارخانه هایی که اقدام به این رفتار نموده ا ند دستگاههای نظارتی برخورد قانونی خواهند کرد‌.

و در نهایت اگر ستاد تنظیم بازار بطور کارشناسی عمل میکرد و پشتیبانی امور دام و وزارت صنعت و معدن وظایف قانونی خود را انجام می دادند شاهد این همه ضرر به صنعت مرغداری و زنده به گور کردن جوجه یکروزه و مرغ نبودیم .

آیا مجوز احداث مرغ گوشتی و احداث فارمهای پرورش آزاد است؟

متاسفانه چند سالی است که از طرف وزارت جهاد کشاورزی مجوزی برای احداث مرغداری گوشتی مجوزی صادر نشد .

همچنین در زمینه ی احداث مرغداری تخمگذار خوراکی نیز مجوزی صادر نمیشود.

سالانه چه مقدار جوجه ریزی داریم و چند تن گوشت مرغ تولید میشود؟

ماهیانه ۱۲۰ میلیون جوجه یکروزه تولید و روانه مرغداریها برای پرورش میشود و پس از ۴۵ روز دوره پرورش روانه بازار و کشتارگاه میشود و در سال حدود ۲ میلیون و شصد هزار تن گوشت مرغ در ایران تولید میشود .

اگر بجای معدوم سازی جوجه ها را  به روستاییان میدادند، آیا امکان همچین کاری هست؟

از لحاظ کارشناسی به هیچ وجه امکان پرورش جوجه صنعتی توسط روستاییان و به شیوه ی مرسوم پرورش مرغ محلی وجود ندارد.

پرورش جوجه صنعتی نیاز به ابزارهای خاص پرورش و شرایط محیطی و دمایی خاص میباشد و از طرفی بخاطر اصلاح ژنتیکی صورت گرفته در جوجه های صنعتی مقاومت آنها در برابر بیماریها کم شده و در صورت عدم واکسیناسیون کامل باعث مریضی و انتقال آن به مرغ محلی و تلفات سنگین در روستاها خواهیم شد و از طرفی باعث بوجود آوردن کانونهای بیماری خواهد شد.

شرکت صحرای جنوب در کجا قرار دارد؟

مرغ مادر صحرای جنوب در دو فاز در دهه ۸۰ در قلعه تل  (پرورش )و میداود (کارخانه جوحه کشی ) شروع بکار کرد و در حال حاضر بزرگترین مرغ مادر جنوب کشور ایران میباشد و حداقل ۳۰۰ نفر بطور مستقیم اشتغالزایی نموده است.

تهیه گزارش عبدالحسین منگشتی

لینک کوتاه : https://mongashtpress.ir/?p=4871

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.